12 Mayıs 2013 Pazar

Uzaktan kumandalı araba alırken

Uzaktan kumandalı arabalar genellikle iki temel şekilde sunulurlar; Bunlardan birincisi "Oyuncak" kategorisinde araba ya da arazi araçlarıdır. Bu tür oyuncak uzaktan kumandalı arabaları intermerkez.com gibi oyuncak satan sitelerde bulmanız mümkündür. Oyuncak tipi kumandalı arabalar genel olarak "uzaktan kumandalı" şeklinde lanse edilirler.



Günümüzde çek çekli, peşinden koşmalı arabaların devri bitmiş bulunmaktadır. Teknolojinin çok ileri bir boyuta taşınması ile birlikte günümüzde en popüler oyuncak olarak kumandalı arabalar yerlerini almışlardır. Çok yakın döneme kadar kablo ile kumanda edilebilen bu oyuncak arabalar artık günümüzde radyo frekansı ile çalışan uzaktan kumandalar ile kontrol edilebilmektedir. Uzaktan kumandalı arabaların bu kadar rağbet görmesinin en önemli nedeni ise bir aktivite içeriyor olması ve çocukların beraberce paylaşabilecekleri bir oyun ortamı yaratmasıdır.

Uzaktan kumanda elektronik cihazların, yaygın olarak televizyonların, kısa mesafelerde uzaktan kontrol edilebilmesini sağlayan parçasıdır. Uzaktan kumandanın tarihçesine bakacak olursak, wikipedia'ya göre, ilk örnek uzaktan kumandalı araba olarak, 1898 yılında Nikola Tesla tarafından “Hareket Eden Araç Veya Araçların Mekanizmalarının Kontrolü İçin Cihaz Tekniği” adı altında geliştirilmiştir.

Tüm uzaktan kumandalı araç çeşitlerini intermerkez.com online mağazasında bulabilirsiniz. Bunun haricinde kumandalı araba weblogunda ve uzaktan kumandalı araba facebook adresinde konu ile ilgili paylaşımlara yer verildiğini görebilirsiniz.

Yararlı kaynaklar

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uzaktan_kumanda
uzaktan kumandalı araba
kumandalı araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder