14 Mayıs 2013 Salı

Bebek bezi tüketimi

Genç anneler bebek bezi alırken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda kafa yorarlar.

Öncelikle bebeğiniz için sıradan bir bez kullanmamanız gerektiğini biliyor olmalısınız. Bu konuda bebek bez almanın püf noktalarına yer vereceğiz.

Bebek bezi tüketimi



Satılan çeşitli bez çeşidinin içinde acaba hangisi bebeğime uygun olur diye düşünüyorsanız, bebek bezi satın alırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli noktayı sizlere aktaralım.



İlk soru: Bebeğiniz kız mı erkek mi?

Burada bebeğinizin cinsiyeti önemli. Satılan çoğu bebek bezinin üstünde kız ya da erkek yazdığını gözlemleyebilirsiniz. Bunun nedenine gelirsek; kız ya da erkek bebeğin çişinin yayıldığı bölge farklı olduğu için bebek bezi üreticileri, bezin o kısmının emiciliğini artırıyorlar. Bu şekilde sizin bebeğinizin genital bölgesi kuru kalmaktadır.

İkinci soru: Bebeğin kilosu nedir?

Bez seçerken bebeğinizin ayı değil, kilosu {çok önemlidir-önem kazanmaktadır}. Kilosunun altında ya da üstünde olması, bezin sızdırması ve bebeği rahatsız etmesi anlamına gelir. Bildiğiniz üzere aynı ayda olan bebek ler aynı kiloda olamaz. Bebeklerin doğum kiloları bile farklılık gösterir; kimi 2.500 gram doğar kimi 4.000 gr. Bu yüzden bebeğinizin kilosuna uygun bezleri tercih etmelisiniz. Marketlerde yeni doğandan başlamak üzere bebeğinizin tuvalet eğitimi aldığı döneme kadarki kilosuna göre (2-28 kilo arası) yaklaşık 6 ayrı bez boyu olduğunu belirtelim. Bez paketinin üzerinde {mutlakakesinlkle} hangi kilodaki bebeğe kullanılacağı yazar.

Üçüncü soru: Aldığınız bez hijyenik midir?:

Bebeklerin bez bölgesi mikroplara olduğundan dolayı temizlik oldukça önemlidir. Temizliğinden emin olmak için herşeyden önce paketli ürünleri tercih edin. Ayrıca bu ürünler taşıma sırasında ve satın alınmayı beklerken kirlenmezler. Açık satılan bezlerin temizliğinden asla emin olunamaz. 2. önemli nokta, bilinen, güvenilir markaları tercih etmeniz gerekir. Bu markalar, bezin temizliği konusunda da hassastırlar.


Dördüncü soru: Bezin emiş gücü nasıl?

Bebek bezinin emiş gücü bebeğinizin daha uzun süre kuru kalmasını sağlayacağı gibi, ayrıca sizin de daha uzun sürede bez değiştirmeniz anlamına gelir. Bu bakımdan sağlıklı ve ekonomik bir tercih olmaktadır.

Bunun nedeni bebeğinizde pişik oluşmasını engelleyeceği gibi gibi, daha az bez kullanacağınızdan daha az para harcamış olursunuz. Emiş gücünü iyi anlamak için ya çeşitli markaları markaları kullanarak kıyaslamanız ya da başka annelerin tecrübelerini göz önüne almanız gerekir.

Beşinci soru: Bebek bezi hava aldırıyor mu?

Bebek bezinin hava aldırması, cilt tahrişini engelleyen en önemli faktörlerden biri. Hava almayan genital bölgede oluşan sıcaklık ve nem nedeniyle tahrişler oluştuğu gibi, cildinde sorun yaratacak zararlı bakterilerin üremesine de zemin hazırlıyor.

Altıncı soru: Bez ergonomik midir?

Bebeğin kilosuna ve boyuna uygun olarak üretilen bezlerde bebeklerin rahat edeceği gibi sızma sorunlarının da önğne geçilir. Aynı zamanda bu kural yan bantlar için de geçerlidir. Ergonomik olmayan yan bantlar, bezin ya sıkı ya da gevşek kalmasına yol açıyor. Ayrıca bantların hemen bozulmaması gerektiğini de hatırlatalım. Kontrol için birkaç kere açıp kapatmak durumunda kaldığımızda, kaliteli bant yeniden yapışıyor, Kalitesizler ise yapışmıyor.

Çevremizdeki annelerin yoğun bir şekilde bebek bezi alışverişlerini internet üzerinden yaptıklarını gözlemlemekteyiz. İntermerkez sitesinden bebek bezi çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Bu konu ile ilgili benzer bilgilere bebek bezleri blogundan ulaşabilirsiniz... Bunun dışında merak edilen bebek bezi fiyatları konusuna da intermerkez.com sitesinden ulaşmanız mümkün olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder