12 Mayıs 2013 Pazar

2013 Bebek arabaları satın alma rehberi

Bebek arabaları alırken en fazla bunlara dikkat etmeniz gerekir; Bebek arabasının ağırlığı ilk husustur. Kullanışlı olması açısından sağlamlık ve hafifilik çok önemli özelliklerden biri olmaktadır. Malzeme özelliği de dikkate alınarak, anneler tarafından kolay taşınabilir olmasına dikkat edilmelidir. Bunun haricinde Tek elle kullanabilme özelliği, Hareket kolaylılığı (tekerleklerinin kolay dönmesi), kolay bir şekilde açılıp kapanabilmesi, katlanır halde az yer işgal etmesi ve ekonomik olmasıdır.

En fazla özen göstermeniz gereken kurallardan biri ise; Bebek arabalarının pozisyonları ayarlanabilir olmalıdır. Tüm bu özellikleri bulunduran bebek arabasına sahip olursanız hem siz hem bebeğiniz seyahatlerinizde maksimum rahatlığa kavuşacaksınız.

bebek arabalari ve pusetler

Bebek arabanızı seçerken çeşitli noktalara dikkat etmenizi öneririz. Tüm arabalarda standart bulunan niteliklerin yanında model ve markaya göre çeşitlilik gösteren özellikler de önemli olmaktadır. Bunların dışında yaşadığınız ortam ve farklı sosyal kültürel faktörler de bebek arabanızı seçmenizdeki önemli kriterler olmaktadırlar.

Tğm bebek arabalarında starndart olarak bulunan özellikler bunlardır: beş noktalı bir emniyet kemeri, 360 derece dönebilen ön tekerlekler, arka tekerlekler için fren sistemi, tente ve ayak kayma bölümü.

Bunların haricinde model ile markaya göre değişen özellikler ise; sırt dayanağı pozisyonu ayarlanabilir, tekerlek sayısı, dört tekerleğin de üç yüz altmış derece dönebilmesi, fren sistemi ön tekelik için, tekerleklerin büyüklüğü, itme sapı şekli, katlanma şekli, kumaş ve diğer aksesuarları.

Tüm bu saydıklarımızın dışında "Satın aldığım bebek arabası ihtiyaçlarımı tamamen karşılayabilecek mi?" {sorusuna yanıt almak için-sorusunun cevabını bulmak için} aşağıda yazılı soruları kendinize sormalısınız:

- Arabayı nerede tutacağım?
- Evim apartman dairesi mi, müstakil mi?
- Oturduğum kat?
- Bebek arabasını üst kata asansörle mi yoksa tek başıma mı çıkaracağım?
- Otomobilimin bagajı yeterince büyük mü?
- Otobüs ve minibüsleri sık kullanıyor muyum? Kullanıyorsam en kolay şekilde nasıl binebilirim?
- Bebek arabasının yanı sıra araba koltuğu ve taşıma koltuğu kullanacak mıyım?
- Evim şehrin merkezinde mi? Cadde ve sokaklarda rahatlıkla gezebileceğim konforda mı?
- Bel ve sırt ağrım var mı? Bebek arabamı kolayca yalnız başıma kaldırabilir miyim?

Tüm bu soruları kendinize sorduktan sonra bebeğiniz için alacağınız arabaya karar vermiş olacaksınız.

Bebek arabası almak için intermerkez.com sitesini tercih etmenizi öneririz. Detayları bebek arabaları blogunda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder